1(234).jpg

Doğa Evleri

Proje Tipi

Konut

Proje Tipi

Zekeriyaköy, İstanbul

Yapı Türü

Müstakil Villa

Uygulama Yılı

2018

Proje Sahibi

Ebru - Salih Egeli

Proje Kapsamı

Projelendirme ve Uygulama

Proje Alanı

150 m2

Tasarım Ekibi

Cansu Şekerci

Stil

Luxury Modern / Glam

Farklılaşan ihtiyaçlarına göre yaşadıkları evlerinde değişim isteyen Egeli Ailesi, evlerindeki yaşam alanlarının büyütülmesini istiyordu.

Ev sahibesinin başlıca isteği bahçeyi ve ormanı içeri alacak kadar büyük ve kesintisiz doğramalarla çevrili rahat ama pırıltılı bir mekân kurgulamamızdı.

Ev sahibinin isteği de şömineli oturum alanının ve TV kısmının büyütülmesiydi. Bu istekler çerçevesinde plan kurgusu yeniden ele alınıp salonun sağ tarafında bina sınırları genişletilerek çatı ve temel eklentisiyle salon alanı büyütüldü. Bu genişleme fonksiyonların ayrıştırılmasına ve şömineli oturum kısmının boyutlarının yeniden ölçeklendirilmesine olanak sağladı. Ailenin bir araya geldiği TV kısmı ise salonun tam merkezine konumlandırılarak ünitenin arkasındaki paravan yaşam-yemek-antre bölümlerinin ayracı haline getirildi. Koyu renkli plank parkelerin baz rolünü üstlendiği mekanda eskitme pirinç ve krom metal dokunuşların yanında parlak mermer ve lake yüzeyler ışıltı etkisi ile bir denge oluşturuldu. Perde, halı, aydınlatma ve aksesuar seçimlerindeki ince detaylarla tasarımda istenilen hedefe ulaşıldı.

1(211).jpg
1(233).jpg
1(225).jpg

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/7